Alla patienter ska kunna dra nytta av digitaliseringen

Daniel Forslund (L) svarar i Norrtelje Tidning i en debattreplik på hur  digitaliseringen ska komma alla till del. Bakgrunden till repliken är att Afasiföreningen i Norrtälje och i Stockholms län menar att deras patientgrupp missat digitaliseringståget.

Digitaliseringen en lång, men nödvändig resa

Vården har en lång digital resa att göra, vilket tar tid och tålamod. Men resan måste göras. Utvecklingen av e-hälsotjänster måste ske i nära samarbete med vårdens medarbetare och införas brett först när de är funktionella.De digitala e-hälsotjänsterna behöver dessutom utvecklas så att de är enkla att använda. De ska bli och vara en naturlig del av vårdutbudet, oavsett teknikvana eller funktionsnedsättning.

Stark och omfattande reformagenda för digitalisering

Liberalerna har en stark och omfattande reformagenda för svensk hälso- och sjukvård. Vi tar kraftfulla initiativ för att bidra till att Sverige som land och Stockholm som region ska nå målet om att bli världsbäst på e-Hälsa 2025. Med våra förslag och vår reformagenda hoppas vi att fler får upp ögonen för detta viktiga område. Det är bra för landet, för vården och för medborgaren och patienten. Mer om det kan du läsa här.

 

 

En reaktion till “Alla patienter ska kunna dra nytta av digitaliseringen

Kommentarsfunktionen är stängd.